понедељак, 1. март 2010.

Završna konvencija

Pred oko 1.5oo ljudi u Domu kulture "Stevan Mokranjac", u Negotinu (uključujući i mnoštvo naroda na platou), u subotu, 27. februara 2010. godine u 12 sati, održana je ZAVRŠNA KONVENCIJA koalicije Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, na kojoj su govorili Slavica Djukić-Dejanović, predsednica Skupštine Srbije, Jovan Krkobabić, predsednik PUPS-a, Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije.

Veoma nadahnuto i konstruktivno izneli su svoj program oporavka opštine Negotin, ističući potencijale i resurse ovoga kraja. S obzirom da je ovo poljoprivredni kraj, obećali su revitalizaciju sela i poljoprivredne proizvodnje, kao i plasman poljoprivrednih proizvoda, kao i stimulaciju poljoprivrednih proizvođača. Dunav je ogromni resurs, koji nije iskorišćen i u planu je stavljanje u opticaj vodnog iskorišćenja. Posebno su naglasili podsticaj vinogradarstvu, jer Negotinska Krajina je ima povoljne uslove u toj grani poljoprivrede.

Negotinska Krajina ima dugu kulturnu tradiciju, kao i turističke potencijale, tako da će se više uložiti u ove oblasti.

Posebno je naglašena socijalna politika, briga za siromašne i otvaranje mogućnosti za zapošljavanje.

Takodje, posebno će se sačiniti plan i ambijent za investiranje, kako stranog kapitala, tako i kapitala naših uspešnih ljudi, koji su iz ovog kraja, a rade u inostranstvu.





Ивица Дачић, челник СПС-а, подпредседник Владе РС и министар полиције, енергично је говорио о сузбијању криминала, социјалном развоју Србије, као и о европској перспективи Србије.



Испред Партије уједињених пензионера Србије говорио је Јован Кркобабић, гарантујући достојан живот пензионера, усклађивањем пензија са реалним трошковима.



Најуспешнији градоначелник у Србији, председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма, из Јагодине, надахнуто је говорио о потенцијалима Неготинске Крајине и могућностима њиховог искоришћавања.



На конвенцији СПС-а, ПУПС-а и ЈС-а окупило се око 1.500 људи, који су дошли да чују и виде водеће политичаре Србије, чија коалиција обећава стабилизацију и развој Србије у Европи.



Ивица Дачић, дипломата наше политичке сцене, окружен поштоваоцима, срдачно је дочекан.



Политички врх на сцени Дома културе "Стеван Мокрањац" у Неготину.



Председници коалиционих странака, са својим кандидатима за општински парламент у Неготину.

8 коментара:

  1. Анониман02 март, 2010 01:28

    Nemoj te toliko da lupate, pa gde može u Domu kulture da stane 1.500 posetilaca, pa svako dete zna da sala prima oko 600 gledalaca, pa i da su stajali sa strane mnogo je, pa ne može to naduvavanje podataka da izađe iz vas

    ОдговориИзбриши
  2. Жалосно да жалосније не може бити. Да ли је било 15, 16 или 20 аутобуса из Зајечара и Бора, потпуно је небитно. Оно што је битно, јесте чињеница да је више од хиљаду људи у Зајечару остало без игде-ичега. Градоначелник и РТЗ моле за помоћ на све стране. Палма је поклонио пола милиона динара, Влада Србије 20 милиона динара. А истовремено се за конвенцију у Неготину, више него бахату и обесну, потроши најмање милион динара. Намеће се, само по себи, логично питање, где су ту: част, образ, морал? Да ли је политика баш толика проститутка, и да ли је у њој баш све, али апсолутно баш све, допуштено? Одговор ће дати бирачи 7. марта, а мени се све чини да ће ова увезена демократија из Зајечара, боље рећи путујући циркус, и поред бацања огромних пара на неготинску конвенцију, док се потопљени Зајечарци боре за голи живот и егзистенцију, на тим изборима проћи јадно и бедно. Добиће они, дакако, 5-6 одборника, али то је много, много мање од онога што они прижељкују. Али нису ни Неготинци баш толико наивни, чули су и видели они како су Ничић и Мирковић "усрећили" Боране за сва времена. Елем, све је то већ виђено и заиста нема потребе да гледамо репризу у Неготину. Наравно, свако има права да о себи мисли све најбоље, па и коалиција ПЖК - Г17, али жеље су једно - а изборна воља грађана Неготина је, видеће се то 7. марта, нешто сасвим друго. Живи били па видели.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман02 март, 2010 20:55

    Народна радикална - Страхиња (НРС) је рекао...

    Бивша председница Геров током 2007. и 2008. године у иностране земље је путовала само 25 пута, од тога 17 пута у Бугарску?! Ми, грађани Неготинске Крајине, имали смо велике користи од тих туристичких путовања и екскурзија бивше председнице. Стигли су инвеститори из Аустрије, Немачке, Данске, Румуније, Бугарске... Изграђен је велики број фабрика, туризам нам је процветао, од толиких иностраних инвестиција неготинска општина је постала једна од најразвијенијих у Европи?! Било, не поновило се. Што би рекао Његош: "Спуштах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Памет ми у главу ућерасте, од тад смо већи пријатељи".

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман03 март, 2010 16:48

    UPS!!!!!! Pa gde su komentari 1500 posetilaca!!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Naravno da ce gradjani nase opstine da zaokruze broj 5 i izaberu Radmilu Gerov kao buduceg predsednika. To je vec dokazano delima, nacinom rukovodjenja opstinom, inteligencijom i obrazovanjem!
    Rezultati se vide, odredjeni elan za jos vise planirane ciljeve postoji, i narod to vidi i oseca.
    Nepismenost i Ljubise i Milana, bacile su veliki podsmeh i na DS i na SPS, sto uvidjaju cak i njihovi clanovi sto ce najverovatnije dovesti do potpunog debakla ove dve politicke opcije!
    Jednostvano narod to mora reci na izborima, da Sojica i Kursadziju zeli na tv-u u seriji Bela ladja i Grand paradi, ali nikako u skupstinskoj sali opstine Negotin!
    Negotin je grad, kulturan i prosvecen i ne sme biti degradiran neobrazovanim , neodmerenim i u svoju korist ambicioznim ljudima!
    Negotinci na predstojecim izborima sigurno polazete odlicnim uspehom, ukoliko je vas odgovor redni broj 5, tj. lista LDP-Radmila Gerov!!!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман05 март, 2010 01:05

    Skandal! Sramota! Velika obmana!

    Neverovatno, samo što je ministar kulture, Nebojša Bradić posetio prahovsku biblioteku, odeljenje Negotinske biblioteke, poklonio knjige i održao govor o budućnosti biblioteke, posle 5 minuta u Biblioteku je stiglo naređenje od Privremenog organa da se pod hitno otpuste bibliotekari, čime se ovo odeljenje zatvara.

    Nisam mogla da verujem, otišla sam u Biblioteku, da kao redovan čitalac, proverim i uverila se. Tamo je zasedao ceo kolektiv, na čelu sa v.d. direktorom, Vlastom Mladenovićem, uz učešće sindikata i koliko sam čula, oni će se obratiti svim državnim organima, kao i mnistrima koji su posetili Negotin.

    Ljudi, šta nas onda čeka posle izbora, 7. marta? Oni će nam uništiti sve što je sveto,
    uništiće identitet Negotina.

    Da li ministar Bradić zna, da samo što je otišao iz biblioteke, ona se zatvara zauvek.
    Ovo nije bilo nikada u istoriji.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман13 март, 2010 22:48

    Usrecili ste se sa Palmom. Ne znate vi jos sa kim imate posla. Raspitajte se malo po Krusevcu kako je on sredio svoje ljude. Srecno vam bilo. Napalmacete se.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман18 март, 2010 09:45

    posle izbora OTKAZI po politickom opredeljenju.Verovatno ih je ministar tako lepo edukovao.

    ОдговориИзбриши