четвртак, 24. март 2011.

ОШ "ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ" ЈАБУКОВАЦ

Из средстава Министарства просвете од почетка септембра до средине октобра месеца прошле године на овој школској згради урађена је комплетна реконструкција кровне конструкције доњег павиљона, где се изводи настава виших разреда, замењени су олуци и одрађени сви неопходни лимарски радови.
У унутрашњости школе санирани су плафони и постављене ригипс плоче у свим учионицама и фискултурној сали.Решен је такође и дугогодишњи проблем електричне инсталације, тако што је у целој школи урађена нова инсталација.У учионицама је постављено ново осветљење и више прикључака за уређаје и апарате неопходне за извођење наставе. У финалним радовима све учионице и фискултурна сала су комплетно офарбане.
Укупна вредност радова износи око 2 800 000 динара. Највећи део , око 2 300 000, финансирало је Министарство просвете Републике Србије, као део обећања које је дао министар Жарко Обрадовић, приликом посете општини Неготин и овој школи почетком године. Општина Неготин из свог буџета за ове радове издвојила је 250 000 динара, док су исту суму обезбедили сами мештани Јабуковца преко самодоприноса, који се у овом селу реализује од 2009. године.
Ово је само део онога што смо обећали и за ово кратко време урадили а такође ради истинитог информисања грађана желимо да истакнемо да је Влада Републике Србије у Општину Неготин уложила око 100.000.000 динара само у овај део инфраструктуре и објеката.
И ТО НИЈЕ СВЕ...



2 коментара:

  1. Veoma lep gest Ministarstva i bilo bi dobro da nas informisete zasto bas Jabukovac i da li ce se nesto slicno uraditi u jos nekoj seoskoj skoli,a posebno da li cemo mi,iz lokalnog budzeta da izdvojimo jos para za ove namene.Navodite da je Vlada RS ulozila 100.000.000 dinara,citat:,,samo u ovaj deo infrastrukture i objekata,,-zavrsen citat.U koji deo i kojih objekata ovoliki novac ocekujemo da nam kazete jer je cifra znacajna i hvala im na tome.

    ОдговориИзбриши
  2. Уколико нисте били у прилици да погледате постављене фотографије објеката на овом блогу, чију је изградњу финансирала Влада Републике Србије прошетајте градом и обиђите кружни ток, улице Бадњеска, Аце Рогожинаревића, пут према Милошеву, према Самариновцу, ОШ "Бранко Радичевић"...па ћете се и сами уверити о којим је објектима реч, наравно без учешћа средстава из буџета Општине Неготин.

    ОдговориИзбриши