петак, 23. март 2012.

Предата листа коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ-СПС-ПУПС-ЈС

четвртак, 22. март 2012.

Данас је Републичкој изборној комисији предата листа коалиције ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) – Јединствена Србија (ЈС) са 13.800 потписа чланова.

«Са радошћу могу да кажем да нам је из РИК-а речено да је ова коалиција једина која је предала листу по дану. Зашто? Зато што ми немамо шта да кријемо пред овим народом. Нема лажи, нема преваре. Желимо да се представимо грађанима Србије оним што смо радили ове четири године и то је наша кампања. Ако неко до сада није стекао утисак и жељу да гласа за нашу листу сигурно га нећемо лагати ових неколико недеља како бисмо га преварили да гласа за нас. У време када имате слогане који показују колико је неинвентивна наша политичка сцена, кад с једне стране имате покрет напредњака, преокрет Чеде и Вука, бољи живот ДС – мислим да је ово једна неравноправна трка. Као да не желе да учествују у надметању, односно осећају се толико надмено да сматрају да не треба чак више ни да лажу бираче. Како је рекао једном Драган Марковић Палма у једној предизборној кампањи да влада велика опасност за домаће животиње угину од силних парфема који улазе у штале у том периоду.

Србија је у тешкој ситуацији па јој не требају лажи и преваре, морамо да будемо спремни да се ухватимо у коштац са проблемима које Србија има. То је пре свега питање економског развоја, правде, једнакости пред законом па до социјалне правде у свим доменима и на крају Србији је потребна једна сигурна рука која ће да је води у наредном периоду, власт која ће да доноси одлуке, која ће највише од свега да воли своју земљу и свој народ.

За нас постоји једино и увек Србија. Наравно да желимо у ЕУ али не на штету српских националних и државних интереса. Надравно да желимо и економски развој, али не може 1% богатих да има доминацију и апсолутну власт над 99% остале популације. Кад говоримо о финансијском и економском делу јасно је да је ова криза у свету настала као резултат краха финанијских спекулација и махинација у Западној Европи. И ако је неко непријатељ овог народа и државе то је финансијска олигархија. То су они који у развоју виде само шансу да се тај развој обави само преко леђа сиромашних.

Што се нас тиче ми очекујемо добар резултат. Очекујемо да освојимо више него на прошлим изборима када смо имали 7,6% а сада ће бити дупло већи. Али због тога не очекујемо директорска и министарска места него одговорност да се ухватимо у коштац са проблемима. Неки људи сматрају да ће се главни посао завршити 6. маја. Тад тек почиње посао. Улазимо опуштени у ову кампању зато што знамо да смо доста урадили. Ко до сада није стигао да уради оно што је требало да уради не верујем да ће му помоћи било какав предизборни слоган или кампања или финансијска средства. Волео бих да странке објасне одакле им толике паре за спотове, плакате, билборде у време економске кризе.Било би поштено према овом народу да они који су ове четири године били демагози и говорили да свако треба да плати кафу на седници Владе или, да ова власт много троши и да би они били много рационалнији па нека сада објасне одакле им паре. Да нису можда зарадили од чланарине? Одакле им паре и да ли им нешто дугују. Ми не дугујемо ником ништа само нашем народу и држави. И зато очекујемо победу на избору» – рекао је након предаје изборне листе председник СПС Ивица Дачић.

«Оно што смо обећали социјално угроженим категоријама ми смо и остварили. Наш посао је да сачувамо и унапредимо живот тих људи. Треба нам одговорна власт да бисмо лакше изашли из економске кризе» – рекао је председник ПУПС Јован Кркобабић.

«Ми смо једина групација која има дупло већу популарност него на изборима 2008. године. Грађани су увидели да треба да имамо више посланика да би остварили наша обећања» - рекао је председник ЈС Драган Марковић Палма.

Кандидат на листи ИВИЦА ДАЧИЋ-СПС-ПУПС-ЈС испред Општинског одбор СПС-а Неготин је магистар Милан Уруковић, председник Окружног одбора СПС-а за Борски округ, председник Општинског одбора СПС-а Неготин и председник Скупштине општине Неготин.

Нема коментара:

Постави коментар