петак, 30. март 2012.

Дачић кренуо у „реципрочна хапшења“

среда, 29. март 2012.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић најавио је „реципрочна хапшења“ косовских Албанаца након што је Полиција Косова привела четворицу Срба због поседовања пропагандног материјала и бирачких спискова за изборе Републике Србије на КиМ.
Дачић је у контексту тих „реципрочних мера“ навео јучерашње хапшење двојице Албанаца на административном прелазу код Кончуља, једног због шпијунаже, а другог због дроге, по потерницама судова у Београду и Гњилану. Претходно, у уторак увече, са „супротне“ стране истог прелаза, Полиција Косова лишила је слободе председника „паралелне општине“ Витина Срећка Спасића, раднике општинске управе Ивицу Нојкића и Александра Стојиљковића и припадника МУП Србије Светозара Насковића, под сумњом да су, ношењем изборних материјала, „подривали правни поредак Републике Косово“.

Хапшење ових Срба је класичан пример безобразлука и притисака, изјавио је Дачић новинарима у Београду. „Ако неко жели да се такмичи у хапшењу, имамо и ми одговор. Ово је срамно што међународна заједница толерише. Какав је то договор о слободи кретања када свакога дана неки Срби могу бити хапшени. Знам да је Тачију тешко што је прихватио овај договор, али његово понашање прешло је сваку границу трпљења“, поручио је Дачић и запретио „блокадом Кончуља“ као једном од могућих мера.

Према саопштењу Полиције Косова, код четворице Срба „пронађени су пропагандни материјали за изборе који треба да се одрже 6. маја, списак бирача и печат паралелне општине Витина“. Изведени су пред судију и одређен им је притвор у Косовској Каменици.

Извор: Данас

Нема коментара:

Постави коментар